Partnership Squad Apps & Motopp

De beste samenwerkingen beginnen met een klein idee of uitprobeersel. Dat gold ook voor de samenwerking tussen Motopp en Squad Apps.

De uitgebreide Mendix expertise van Squad Apps gecombineerd met het Motopp traineeship, gericht op statushouders in Nederland, resulteerde in een samenwerking die aan alle kanten waarde toevoegt. In deze blogpost willen we de belangrijkste factoren belichten die dit zo'n succesvolle en leuke(!) samenwerking maken.

Squad Apps' klantervaring

Met veel enthousiasme, passie en een focus op soft skills biedt Motopp hoogopgeleide statushouders in Nederland de kans om een carrière in IT op te bouwen door hen om te scholen tot Mendix ontwikkelaars. Squad Apps heeft meer dan 75 jaar ervaring in low-code ontwikkeling en een indrukwekkend trackrecord als het gaat om low-code projecten in verschillende sectoren: van logistiek tot entertainment en van de voedingsindustrie tot de maritieme industrie. Als je die twee organisaties bij elkaar brengt, heb je een winnend team.

Binnen het Motopp traineeship bekleedt Ashraf Mouhanna de functie als product owner en trainer om de trainees, die ze 'Motoppers' noemen, naar het volgende niveau te begeleiden. Na hun initiële Mendix training krijgen Motoppers praktijkopdrachten onder toezicht van Ashraf. En daar komt Squad Apps om de hoek kijken.

Ashraf: "De consultants van Squad Apps brengen waardevolle expertise in deze periode van het traineeship. Hun diepgaande kennis van Mendix, samen met hun uitgebreide ervaring bij klanten, zorgt ervoor dat zij waardevolle technische feedback kunnen geven aan de Motopp trainees."

Dit unieke perspectief stelt Motoppers in staat om praktische inzichten te verwerven en hun vaardigheden te verfijnen, hen voor te bereiden op de uitdagingen die ze in de toekomst bij klanten kunnen tegenkomen.

No items found.

Van trainee tot werkende professional

Een geweldig voorbeeld van hoe deze samenwerking het verschil heeft gemaakt, is het verhaal van Selcuk Emre. Selcuk woonde vroeger in Turkije en werkte als luchtverkeersleider. Hij kwam naar Nederland en begon in 2022 aan het traineeship bij Motopp. Met de begeleiding en kennis van meerdere consultants van Squad Apps verwierf Selcuk de benodigde vaardigheden maar ook het vertrouwen om een baan als Mendix ontwikkelaar te bemachtigen.

"Ik ben erg dankbaar voor de begeleiding en ondersteuning die de tech leads van Squad Apps hebben geboden. Ze hebben me geholpen complexe technische problemen op te lossen en inzicht te krijgen in de onderliggende Mendix-architectuur. Ik ben blij dat ik de kans heb gehad om van hen te leren. Bovendien was de mogelijkheid om elke week met verschillende experts van Squad Apps te schakelen zowel educatief als plezierig. Het leren van verschillende benaderingen van diverse experts verbreedde mijn perspectief en stelde me in staat om diverse technieken en oplossingen te verkennen. De vaardigheden en kennis die ik tijdens mijn traineeship heb opgedaan, hebben me geholpen aan mijn huidige baan waarin ik blijf werken met Mendix."

Conclusie

De samenwerking tussen Motopp en Squad Apps heeft een krachtige synergie gecreëerd die trainees succesvol maakt in Mendix ontwikkeling. Het succesverhaal van Selcuk is het bewijs van de voordelen van de samenwerking tussen Motopp en Squad Apps. Door trainees te versterken met de technische expertise die ze nodig hebben om te slagen, heeft Squad Apps mogelijkheden gecreëerd voor Motoppers die er anders niet waren geweest. Het verhaal van Selcuk is een schitterend voorbeeld van hoe deze samenwerking levens verandert en deuren opent naar veelbelovende carrièremogelijkheden.

Merijn Biesterveld, oprichter van Motopp: "Wat ik echt leuk vind aan onze samenwerking met Squad Apps is de diversiteit aan expertise die ze inbrengen. De Motoppers kunnen veel leren van alle ontwikkelaars van Squad Apps omdat ze veel ervaring hebben, maar nog belangrijker, zeer diverse ervaring. Dit sluit perfect aan bij wat we nodig hebben van een partner in deze kwestie. We kijken uit naar wat deze samenwerking nog meer zal brengen."

Door hun gedeelde toewijding aan kennisdeling en ontwikkeling van vaardigheden vergroten Motopp en Squad Apps de kansen van statushouders op de arbeidsmarkt. Maar nog belangrijker, we doen dat met heel veel plezier! Dat is voor beide bedrijven hetgeen dat het verschil maakt.

Naarmate onze samenwerking evolueert, verwachten we dat deze de Mendix-community verder zal versterken met deskundige Mendix-professionals. Motopp en Squad Apps werken samen aan een betere toekomst voor talent!

Geschreven door
Maarten
Bongers