Innovatieve AI Use Cases Genereren met AI

Tijdens een inspirerende lunch met Maarten, één van de oprichters van Squad Apps, bespreken we de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) en de groeiende interesse van klanten in deze technologie. Veel bedrijven willen de voordelen van AI benutten, maar weten vaak niet hoe en waar ze AI kunnen implementeren.

Terwijl ik na de lunch naar huis rijd, blijft het gesprek door mijn hoofd malen. De opwinding over de mogelijkheden van AI groeit en als tech-enthousiasteling kan ik niet anders dan bedenken wat we hiermee kunnen doen. Plotseling komt het idee in me op: wat als we AI zelf gebruiken om AI Use Cases te genereren? Het lijkt me niet alleen een grappig concept, maar ook een praktische manier om onze klanten te laten zien hoe ze AI in hun processen kunnen integreren.

Zonder een volledig uitgewerkt plan begin ik aan de ontwikkeling van een app. Het concept krijgt tijdens het ontwikkelingsproces vanzelf vorm; een organisch en creatief proces dat zelden voorkomt bij gestructureerde applicatieontwikkeling.

Ik besluit de API van OpenAI te gebruiken om een assistent op te zetten die specifieke instructies en data kan verwerken. Deze API biedt de mogelijkheid om via een REST call tot 256.000 karakters aan instructies, inclusief contextuele data, te versturen. Dit stelt ons in staat om de assistent gedetailleerde en complexe opdrachten te geven, waardoor de kosten beheersbaar blijven. Vervolgens integreer ik de rest van de functionaliteiten via verschillende API's in Mendix.

OpenAI's API interface - Assistant Configuration

De hoofd microflow van de GenerateUseCaseWithCompanyContext actie is cruciaal in dit proces. Deze microflow begint met het valideren van de input en het ophalen van de nodige instellingen. Vervolgens worden er API-calls uitgevoerd om de gewenste instructies te versturen en de response te verwerken. De microflow verwerkt de ontvangen response naar bruikbare use cases en sluit uiteindelijk de inputpagina om het resultaat weer te geven.

GenerateUseCaseWithCompanyContext Main Microflow

Het resultaat is een app die fungeert als een verzamelbak van AI use cases. Gebruikers kunnen, zelfs anoniem, filteren naar specifieke use cases. Ingelogde gebruikers hebben daarnaast de mogelijkheid om demo's uit te proberen die aan de use cases zijn gekoppeld. Maar de echte kracht van de app ligt in de administratorfunctie. Een administrator kan een bedrijfscontext invoeren, waarna de app een AI use case genereert die specifiek toepasbaar is op die context. Hierdoor kunnen bedrijven direct zien hoe AI geïntegreerd kan worden in hun unieke processen.

UseCase Overview

De app biedt een innovatieve manier voor onze klanten om AI te verkennen en toe te passen. Door AI te gebruiken om AI use cases te genereren, laten we klanten zien hoe ze deze krachtige technologie kunnen benutten. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor verdere ontwikkeling van deze tool, en we kijken ernaar uit om nog meer waarde te bieden aan onze klanten.

Ben je nieuwsgierig naar de app die ik heb gebouwd? Neem dan contact met ons op, ik laat ‘m je graag zien!

No items found.
Geschreven door
Tim
Verlinde