Interne nieuws app: Squad Daily

Communicatie is belangrijk. Ook al zijn we geen multinational, met een groeiend team van consultants (die niet dagelijks op kantoor zijn) is het essentieel dat iedereen op de hoogte is en blijft van wat er binnen Squad Apps speelt: nieuwe klanten, nieuwe collega’s die eraan komen, apps die live zijn gezet, marketingactiviteiten waar we mee bezig zijn, events die op de planning staan, etc.

We gingen op zoek naar een manier om dit te faciliteren en wel op zo’n manier dat het geen eenrichtingsverkeer is, maar dat iedereen nieuws moet kunnen delen. Waar begin je dan? We wisten heel goed wat we niet wilden. We wilden geen e-mail, Slack channel, Whatsapp groep, (bi-)weekly calls, nieuwsbrief of video gaan gebruiken.

Maar wat dan wel? Iets dat bij ons past. Eén plus één is nog altijd twee, dus het moest een app worden!

Nieuws app

We hebben de NOS app en website als voorbeeld genomen, omdat die a) hetzelfde doel heeft als wat wij voor ogen hebben (informeren) en b) door ons allemaal als heel gebruiksvriendelijk wordt ervaren.

“Maar kunnen we dan echt de NOS app bouwen met Mendix?”

“Miranda, alles kan met Mendix.”

Oké, let’s go!

Ontwikkelproces

We hebben collega en Mendix consultant Kris gevraagd om de app te bouwen. Hij had er een week de tijd voor, want daarna moest hij voor één voor onze klanten aan de slag. Hij heeft zich een slag in de rondte gewerkt en met resultaat! Na 4 werkdagen stond de volgende functionaliteit:

  • Inlogmogelijkheid (alleen Squadrianen hebben toegang tot de app)
  • Overzicht van geplaatste artikelen (met de twee meest recente, uitgelicht groot bovenaan)
  • Mogelijkheid voor iedereen tot het plaatsen van artikelen met hoofdafbeelding en eventueel extra afbeeldingen
  • Mogelijkheid tot het wijzigen / verwijderen van eigen berichten
  • Reactiemogelijkheid (met emojis)
  • Admin user role die:
    - editors kan aanmaken, zodat je kunt zien wie het bericht heeft geplaatst
    - categorieën kan aanmaken
    - admin rechten kan geven
    - berichten kan verwijderen

Vervolgens hebben hij en collega’s Wesley, Erik, Walter en Sander de schouders er nog even onder gezet om de laatste puntjes op de i te zetten en ervoor te zorgen dat de app eruitziet om door een ringetje te halen.

Squad Daily

Op dit moment werkt het als volgt. Als gebruiker kun je nieuwsberichten lezen en plaatsen. Deze bestaan uit een titel, header afbeelding, beschrijving en eventueel extra afbeeldingen. Het bericht typ je in een gebruiksvriendelijke editor, je selecteert een categorie en eenmaal gepubliceerd is die direct zichtbaar op de overzichtspagina. Een kind kan de was doen!

De app werkt als een zonnetje en op zowel mobiele apparaten als op desktop is het een plaatje. Zien is geloven, want ik ben wellicht wat bevooroordeeld, dus hieronder wat bewegend beeldmateriaal van onze nieuwste aanwinst ‘Squad Daily’.

Na een week hebben we ook nog de functionaliteit ‘push notificaties’ toegevoegd. Die komen binnen via Slack, je telefoon en je smartwatch. Mits je ze inschakelt uiteraard.

Dit is Squad Apps.

En precies dit is wat ik zo leuk vind aan het werken bij Squad Apps: iemand heeft een goed idee, we kijken samen hoe we dit kunnen realiseren en we gaan het gewoon doen! En het is geen halfbakken oplossing geworden; er staat een goedwerkende en (heel) mooie app die we vanaf nu kunnen gebruiken als platform voor onze interne communicatie.

Bij Squad Apps gaan we altijd voor het beste resultaat. Voor onszelf én voor onze klanten.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

PS “Miranda, alles kan met Mendix.” Daar was dus niets aan gelogen.

PPS Mocht je geïnteresseerd zijn in de techniek van de app, stuur me dan even een berichtje. Dan vraag ik mijn Mendix collega’s om daar een aparte blog over te schrijven.

No items found.
Geschreven door
Miranda
Veldhuis